Wie ben je?
Mijn naam is Philizz, 25 jaar oud en momenteel woonachtig in Amsterdam.

Wat studeer jij?
Ik studeer om een ​​audiovisuele ontwerper te worden. Met deze studie kan ik een regisseur, een animator, een redacteur of iets anders worden, misschien in de tv- of filmindustrie.

Wanneer ben je begonnen met produceren?
Mijn eerste jaarmix werd geproduceerd in 2002 en maakte mijn eerste mix met videobeelden in 2008. In 2009 begon ik mashups te maken en uiteindelijk ging ik in 2011 samenwerken met het MM-2-project. Ik ben begonnen met het produceren van lange videomixen op een regelmatige basis in januari 2011.

Welke software gebruikt u?
Momenteel gebruik ik de Adobe CS 5.5-mastercollectie. Ik gebruik Audition voor het mixen van audio en bewerk mijn beelden met Adobe Premiere en After Effects. Voor de hoesillustratie gebruik ik Paint Shop Pro.

Waarom maak je deze mixen?
Ik ben altijd al een grote fan geweest van de TMF Yearmixes. Ze hebben altijd de meest geweldige videomixes gemaakt, totdat ze in 2002 werden overgenomen door MTV. Vanaf dat moment besloot ik om mijn eigen mixen te maken.

Heb je nog andere activiteiten dan video’s mixen?
Ik doe voice-overs voor films en documentaires. Mijn theatrale achtergrond draagt ​​hier waarschijnlijk aan bij. En natuurlijk nemen mijn studies veel tijd in beslag.

Verdien je geld met je werk?

Nee, maar mixen en bewerken is mijn passie. Ik betaal geen originele artiesten voor het gebruik van hun video’s en vraag hen ook niet om hun toestemming. Maar als ik het ze vraag, zijn ze meestal enthousiast, omdat het in principe gratis promotie is. Daarom denk ik niet dat ik geld moet vragen.

www.philizz.nl