EurovisieJunior ESC

Poolse Roksana Wegiel wint Junior Songfestival 2018

Het Junior Eurovisiesongfestival 2018 werd gewonnen door Roksana Węgiel uit Polen. Frankrijk finishte tweede, Australië vervolledigde het erepodium. Nederland finishte pas dertiende in de rangschikking. Anyone I Want to Be kreeg vooral van het publiek de meeste punten.

De jury’s kozen overtuigend voor Jael uit Australië, maar zij kon bij de online stemmers op minder bijval rekenen. Het is de eerste keer dat Polen het Junior ESF wint. Of Polen nu ook de editie volgend jaar zal organiseren, is nog niet bekend. In tegenstelling tot op het ‘gewone’ Songfestival, is het bij de kinderversie niet altijd zo dat het winnende land het jaar nadien ook gastland is.

De liveshow van Wit-Rusland was de zestiende editie van het Junior Eurovisiesongfestival. Een recordaantal van twintig landen nam deel. Wales en Kazachstan debuteerden, met zeer wisselend succes: Wales kreeg de rode lantaarn, Kazachstan eindigde zesde. Het zilver ging naar Frankrijk, dat na veertien jaar terugkeerde naar de wedstrijd en vooral bij de kijkers indruk maakte met Angelina’s Jamais sans toi.