Troye Sivan wilt geen rolmodel homo zijn

De 22-jarige Australische zanger kwam vijf jaar geleden uit de kast en werd vorig jaar onderscheiden met een GLAAD Media Award omdat hij een ‘relevante bijdrage leverde in het promoten van acceptatie en gelijkheid’ binnen de LGBTQ-gemeenschap. Nu hij door die onderscheiding hem een soort van icoon maakt rond zijn geaardheid is hij kritischer over die onderscheiding.

“Wat kan ik doen als empathisch persoon? Hoe kan ik helpen? Dat is dan ook precies waarom ik vriendelijk bedank voor de term ‘homo-icoon’. Ik zal dat nooit op mijzelf plakken”.

“Wanneer ik denk aan de nummers waar ik mee opgroeide en naar luisterde die mij homo deden voelen dan waren dat hetero-vrouwen: Cher, Madonna, Miley, Robyn, Lady Gaga. Dat zijn mijn homo-iconen en da’s best een beetje raar. Ik zou het geweldig gevonden hebben als er meer muziek van homo’s zou zijn…” Sivan deelde dat er voldoende authentieke homonummers op zijn album zullen staan: “Ik heb iets gehoord over hoe, wanneer een artiest zijn piek bereikt, alles wat in zijn of haar hoofd zit uiteindelijk wordt wat ze maken. Nou, dit album is het eerste waarop ik in staat ben geweest dat ook te doen. Wanneer mensen het niks vinden dan heb ik gewoon dikke pech!”

Bron: Top 40