Zanger The Prodigy Keith Flint overleden

The Prodigy-frontman Keith Flint heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Dat heeft The Prodigy-dj Liam Howlett namens de band in een statement op sociale media bekendgemaakt. „Het nieuws is waar. Ik kan niet geloven dat ik dit meld, maar onze broeder Keith heeft dit weekeinde zelfmoord gepleegd”, aldus Liam, het brein achter The Prodigy. „Ik ben geschokt, ongelooflijk boos, verward en er kapot van. Rust in vrede, broeder.”

lint schijnt volgens verschillende media eerder te hebben gesproken over het beëindigen van zijn leven, wanneer hij het had over zijn drugsgebruik en gevecht met depressie. Zo zei hij in een interview met FHM in 2015: „Ik spaar niets voor later, ik cash het nu allemaal. Ik heb altijd dat ’ding’ in me gehad: als ik klaar ben, breng ik mezelf om het leven.” Hij wilde dat niet als ’suïcidaal’ beschouwen. „Ik wil gewoon terugkijken en weten dat ik een leven heb geleefd dat ik als vervuld beschouw.”

Eerder werd maandag bekend dat de 49-jarige Keith dood was gevonden in zijn huis in het graafschap Essex. De politie meldde niets over de doodsoorzaak maar liet wel weten dat de zanger niet onder verdachte omstandigheden was aangetroffen.

Bron: De Telegraaf